Visi eksploatuojami daiktai ir mechanizmai turi savo tarnavimo laiką

Automobilio susidėvėjimas yra natūralus procesas lygiai taip pat kaip bet kuriam kasdien naudojamam daiktui. Kiekvienas automobilio savininkas nori, kad turimas automobilis kuo ilgiau atrodytų kaip naujas bei riedėtų atitinkamai, lyg ką tik būtų išriedėjęs iš automobilių salono. Automobilių priežiūros (detailing) specialistai išskiria kelis svarbiausius aspektus į kuriuos atsižvelgiant galima labai ilgai išlaikyti nepriekaištingą automobilio būklę.

automobilių supirkimas

Pavelavote su automobilio priežiūra ir jūsų automobilis nebeteikia jums tiek emocijų kiek teikė iš pat pradžių? Automobilių supirkimas vienas palankiausių būdų parduoti nebenaudojamą arba nereikalinga automobilį. Automobilių supirkėjai gali pasiūlyti iš tiesų gundžiančia kaina kurios net nesitikite gauti. Automobilio susidevėjimas ir kiti aspektai automobilių supirkimui nėra tokie baisūs kurie galėtų pasirodyti, bet kuriam kitam atsitiktiniam pirkėjui, todėl net ir siaubingos būklės automobilis gali būti parduotas dar tą pačią dieną kai tik to užsigeisite. Visgi trokštate savo automobilį pasilikti sau ir tinkamai prižiūrėti? Pateikime kelis svarbiausius aspektus skirtus automobilių priežiūrai.

Laikykite automobilį garaže arba uždengtu specialiomis dangomis
Saugodami automobilį nuo tiesioginių saulės spindulių, medžių ir paukščių, galite padėti automobilio dažams ir salonui išlikti geros būklės ne vienerius metus. Ekstremalios oro sąlygos, kenksminga saulės spinduliuotė ir gamta gali pakenkti jūsų automobiliui. Net gi jeigu reguliariai plaunate automobilį ir naudojate plastikinių bei guminių automobilio dalių apsaugai skirtas priemones, išorinė automobilio apsaugai skirta danga taip pat yra svarbi. Išvada - jeigu nenaudojate automobilio arba planuojate nenaudoti jį kurį laiką, laikykite jį garaže arba uždengtą specialia danga.

Valykite priekinį stiklą ir dažniau keiskite valytuvus
Nešvarus priekinis stiklas neleis jums gerai matyti sukeldamas tuom masė nepatogumų ir pablogins estetinį automobilio vaizdą. Nevalant priekinio stiklo laikui bėgant atsirasti masė įbrėžimų dėl ant stiklo susikaupusio smėlio. Stiklo valytuvai stumdo purvą ir smėlį tuom sudarydami daug įbrėžimų dėl ko su laiku blogėja matymas. Kad vairavimas būtų saugus, vairuotojas turi gerai matyti kelią. Laikas nuo laiko, ypač artėjant lietingam sezonui, patikrinkite valytuvus ir jei reikia, juos pakeiskite. Jei naudosite sugadintus valytuvus, jūsų automobilio stiklas gali būti smarkiai įbrėžtas, todėl gali tekti keisti visą priekinį stiklą.

Reguliariai tikrinkite skysčius
Įpraskite tikrinti automobilio skysčius bent kartą per mėnesį. Kai variklis atvėsta, atidarykite variklio dangtį ir išimkite tepalo matuoklį. Kruopščiai nuvalykite matuoklį ir vėl jį įdėkite atgal. Kai dabar jį ištrauksite, pastebėsite, kad alyva yra iki tam tikro lygio. Todėl patikrinkite ir įsitikinkite, kad alyvos lygis yra pakankamas. Reguliariai keiskite variklio alyvą. Patikrinkite vairo stiprintuvo skysčio lygį, žarnas ir diržus, ar nėra nusidėvėjimo požymių. Be to, pašildę automobilį patikrinkite transmisijos skysčio lygį. Visų skysčių palaikymas normos ribose, padeda išlaikyti automobilio techninę būklę nepriekaištingos buklės daug ilgesnį laiką.

Variklio aušinimo skysčio lygio tikrinimas ir keitimas
Variklyje yra alyva, kuri padeda sumažinti trintį tarp judančių variklio dalių ir neleidžia varikliui susidevėti daugiau nei norėtusi ir perkaisti anksčiau laiko. Kiekvienam varikliui taip pat reikia sistemos, kuri padėtų atsikratyti susidarančios nuo variklio veikimo šilumos. Būtent tam reikalinga jūsų automobilio radiatoriaus funkcija, o jam tiekiamas skystis yra jūsų variklio aušinimo skystis. Jei aušinimo skysčio rezervuare trūksta arba jo nėra, variklio šiluma nebus išsklaidyta į aplinką radiatoriaus dėka. Be aušinimo sistemos jūsų automobilio variklis gali perkaisti net jeigu jame alyva mažinanti trintį. Prieš pradėdami važiuoti, turite patikrinti variklio aušinimo skysčio lygį - tai yra jūsų automobilio techninės priežiūros sąrašo dalis. Šiandien dauguma automobilių turi aušinimo skysčio rezervuarus, kurie yra permatomi, o ant skydelio yra atitinkamos lygio žymos skirtos supaprastinti tinkamą automobilio ekspoataciją. Jeigu jūsų aušinimo skysčio rezervuaras permatomas neatidarydami rezervuaro dangtelio, turėtumėte vizualiai patikrinti, ar jame trūksta aušinimo skysčio, ar ne, jeigu rezervuaras nepermatomas, turite atidaryti dangtelį neužkuriant variklio ir patikrinti aušinimo skysčio lygį.

Stenkitės vaškuoti automobilio kėbulą
Vienas paprasčiausių automobilio kėbulo išlaikymo būdų yra vaškavimas. Stenkitės bent kas tris mėnesius po automobilio plovimo vašku ištepti jo kėbulą, tokiu būdu jūs ne tik išlaikysite jį blizgantį, bet ir padėsite sumažinti rūdžių atsiradimo tikimybę bei palaikyti gerą dažų ir lako sluoksnio būklę. Tokie dirgikliai kaip dulkės, smėlis ir druska, gali kauptis ant automobilio kėbulo, o aplinkos veiksniai, tokie kaip ozonas ir ultravioletiniai spinduliai, gali sukelti mikroskopinius pažeidimus, tačiau vaškavimas gali padėti prailginti dažų tarnavimo laiką ir iki minimumo sumažinti šią žalą, nes sudaro apsauginį sluoksnį.

Pakeiskite automobilio salono oro filtrą
Siekdami apsaugoti savo ir artimųjų sveikatą, reguliariai keiskite savo automobilio salono oro filtrą. Tai vienas iš paprasčiausių būdų užtikrinti, kad automobilio salone visiems būtų saugu ir patogu. Salono oro filtrą rekomenduojama keisti kas 12 mėnesių arba nuvažiavus 10 000 - 15 000 km, atsižvelgiant į tai, kas įvyks anksčiau. Rekomenduojame automobilio salono filtrą keisti kartu su tepalais, tačiau norėdami sužinoti savo automobilio oro filtro keitimo grafiką, galite pasinaudoti automobilio gamintojo vadovu.

Tikrinkite kondicionieriaus skysčio lygį
Svarbu, kad oro kondicionieriuje būtų tinkamas šaldymo skysčio lygis, jei norite, jog jūsų automobilyje kondicionierius veiktų kaip įmanoma veiksmingiau. Jei jūsų automobilio oro kondicionierius nepučia šalto oro arba iš variklio srities sklinda spragsėjimo garsas, greičiausiai reikia papildyti įrenginio talpą. Tinkamai veikiantis kondicionierius ne tik užtikrins didesnį komfortą automobilio keleiviams, bet ir yra labai puikus automobilio techninės priežiūros patarimas. Veikiantis kondicionierius padeda išlaikyti automobilio salono temperatūra norminiame lygyje, todėl karštu metu laiku, karštis mažiau sugadins automobilio salone esančius plastikinius paviršius ir kitas medžiagas kurios yra veiklios aukštai temperatūrai.

Profilaktiškai lankykitės automobilių servisuose
Nors daugelį dalykų automobilyje galime sutvarkyti patys, būna atvejų, kai automobilio būklė reikalauja profesionalių žinių. Taigi, tokiais atvejais nedelsdami nuvežkite savo automobilį į patikimą autoservisą. Gera praktika - saugoti bet kokio remonto paslaugų kvitus. Nors VIN patikra potencialiems pirkėjams gali pateikti daug naudingos informacijos apie automobilį, kai norėsite parduoti savo transporto priemonę, jūsų turimi tikslūs techninės priežiūros įrašai gali padidinti automobilio vertę potencialių pirkėjų akyse.

Naudokite specialias priemones salonui
Net palaikant tinkamą temperatūrą ir saugant automobilio saloną nuo tiesioginių saulės spindulių, be mūsų įsikišimo automobilio salonas vis tiek su laiku praras pirminį žavėsį. Norėdami palaikyti gerą salono būklę, privalote reguliariai siurbti salono kilimą, valyti ant salono paviršių susikaupusias dulkes ir naudoti specialias priemones blizgesiui palaikyti. Jeigu jums trūksta laiko automobilio priežiūrai, visada galite kreiptis į "detailing" specialistus, kurie visą šį darbą atliks už jūs.

Apibendinant automobilio techninės priežiūros aspektus, automobilio priežiūra nėra labai sudėtingas procesas. Jūsų automobiliu tiesiog reikia tinkamai rūpintis, kad jo tarnavimo laikas pailgėtų, todėl stenkitės jį mylėti taip kaip mylite save ir savo aplinką kurioje gyvenate. Už puikią jo būklę galiausiai galėsite gauti ir didesnę kainą. Automobilių supirkėjai taip pat atsižvelgia į tai kaip yra išlaikytas automobilis. Geros būklės automobilis turi didesnę vertę.

Sužinokite automobilio kainą per 5 minutes

Palikite kontaktinius duomenis ir mes jums paskambinsime 10-ies minučių bėgyje.

Panašūs straipsniai

Jei jums patiko šis straipsnis, taip pat skaitykite: